Deltaforte t Kwadrant inpassing kleinCuypershof   opgeleverd

Geuzenveld is onderdeel van de westelijke tuinsteden in Amsterdam. De wijk is gebouwd in de jaren '50 door bekende architecten als Van Tijen, Broek en Bakema, Dudok en Wegener Sleeswijk. In de jaren '90 is Geuzenveld aan de westkant uitgebreid met de wijk De Eendracht. Sinds de jaren '90 wordt gewerkt aan de vernieuwing van het oude Geuzenveld. Begonnen is met de vernieuwing van Buurt Ne9en, waar een aantal nieuwe iconen is gerealiseerd, zoals het beeldbepalende Parkrandgebouw. In de periode 2002 - 2005 heb ik gewerkt aan het opstellen van een integraal vernieuwingsplan voor Geuzenveld en vervolgens uitwerkingsplannen voor de Van Tijenbuurt en de Bakemabuurt. Geuzenveld-Zuid is het gebied omsloten door het Eendrachtspark, sportpark Ookmeer, Alberdagracht. Sinds 2015 ben ik terug in Geuzenveld en werk ik mee aan plannen voor de vernieuwing van de Goeman Borgesiusschool.

 

Nieuwe Goeman Borgesiusschool opgeleverd

De nieuwe Goeman Borgesiusschool in Amsterdam Geuzenveld is opgeleverd en door de docenten en leerlingen in gebruik genomen. In het oude gebouw was een bijzonder kunstwerk aanwezig van Frieda Huntziger. Bij de nieuwbouw is de muurschildering opnieuw aangebracht in de gymzaal.

Nieuwbouw Goeman Borgesiusschool

IMG 6249De bouw van de nieuwe Goeman Borgesiusschool in Geuzenveld is gestart. Het skelet staat er en het hoogste punt is bereikt. Begin 2019 kunnen de kinderen in het nieuwe gebouw terecht.