Als projectmanager bij de gemeente Amsterdam werk ik mee aan de vernieuwing van de stad en dan vooral de vernieuwing van de westelijke tuinsteden, oftewel Nieuw-West. Op deze site projecten waar ik in meer of mindere mate aan heb meegewerkt.

In de jaren '80 en '90 ben ik als bewoner en bestuurslid van het Wijkopbouworgaan Oud-West nauw betrokken geweest bij de herontwikkeling van het Wilhelmina Gasthuisterrein in Amsterdam Oud-West. Na het vertrek van het ziekenhuis in 1983 heeft het terrein een nieuwe bestemming gekregen met wonen, werken en cultuur. Een prachtige plek in de stad en een geslaagd voorbeeld van herontwikkeling waarbij oude gebouwen een nieuw leven krijgen en de stad verrijken.

In de jaren'80 probeerden we met het Hemweg-overleg te voorkomen dat er in Amsterdam een nieuwe kolencentrale zou worden gebouwd. Helaas is dat niet gelukt, maar wel droegen de acties er aan bij dat Amsterdam ook meer ging investeren in duurzame energieronnen. Later vormde het netwerk van het Hemweg-overleg de basis voor de oprichting van het Milieucentrum Amsterdam. Het Milieucentrum bestaat tegenwoordig nog als de Gezonde Stad. Onder het kopje "energie en milieu" neer informatie over deze groepen.